Red Light District Utrecht

Tänkte berätta lite om Red Light District här i Utrecht eftersom distrikten i allmänhet är ett ganska omtalat ämne och något som många förknippar med Nederländerna. 2013-10-12 10.07.32

Distriktet ligger en cirka 10 minuters promenad från där jag bor. Inte lika centralt som De Wallen i Amsterdam utan runt en 20-30 minuters promenad från innestan. Det består utav husbåtar som ligger längds kanalen (se bild ovan). Det är förbjudet att fotografera och det har övervakningskameror och även en vakt där på dagen (även fast det inte är öppet) så fick ta en suddig smygbild.

Det finns även skylt som säger att “arbetarna” är över 21 år, vilket man måste vara för att få jobba inom denna “branschen”. Förut var det 18 års gräns men det ändrades nyss eftersom av anledningen “Människor över 21 kan bättre ta ett genomtänkt beslut och är även bättre på att hantera ett sådant yrke”. Lagen är främst för att undvika ofrivilligt arbete.

Det är alltså lagligt att båda sälja och köpa. Man kan arbeta med licens men även utan licens. Båda är lagliga. Är inte så insatt men detta är vad jag har hört. Vill inte gå in så djupt på ämnet och försöker hålla en objektiv ståndpunkt i detta inlägget. Hoppas jag kunde ge en liten hint om vad det handlar om iallafall!

Advertisements

One thought on “Red Light District Utrecht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s